Welkom bij hondentrimsalon Big Buddy :

 

Wat mag u bij deze trimsalon verwachten: 

-Elke hond is hier individueel aanwezig. De hond mag en kan hierdoor zich zelf zijn. Een drukke hond, jonge hond of angstige hond zal zich beter kunnen ontspannen omdat er geen andere honden in de buurt zijn. Er zijn dus geen onnodige prikkels in de ruimte aanwezig.

 -Is uw hond alweer wat ouder, of juist heel jong, dan zet ik hem regelmatig even op de grond zodat hij de spieren kan strekken. Dit heeft als voordeel dat hij de volgende dag minder, of helemaal geen, spierpijn heeft. Zo zal er altijd worden ingespeeld op de behoeftes van de hond.

-Tijdens de trimbehandeling zal ik naast de afgesproken trimbeurt ook de nagels, oren, tanden checken. Zo nodig te lange nagels knippen, oren haarvrij maken en reinigen, tandplak wegpoetsen of misschien wat tandsteen bij de hoektanden weghalen maar ik zal NOOIT de plek van een dierenarts innemen. Bij twijfel of duidelijk zichtbare problemen zal ik u doorverwijzen naar een dierenarts. 

-Wilt u advies over de verzorging van uw trouwe 4 voeter dan bent u hier aan het juiste adres. Informatie over de vacht, de gezondheid, de conditie, een nestje fokken of vragen over  het gedrag van honden zijn allemaal onderwerpen waar ik u in kan adviseren. Door allerlei aanvullende opleidingen ben ik in veel onderwerpen thuis. Weet ik het antwoord van uw vraag niet dan weet ik wel iemand uit mijn werkkring die u kan helpen en ondersteunen.

-De studie ethologie (dierengedrag) en alle andere studies inclusief de vele jaren ervaring binnen de dierenwereld zorgen er echter nog steeds niet voor dat ik een "wonder woman" ben. Hoe rustiger en relaxter een hond meewerkt, hoe beter het trimresultaat zal worden.

 

Wat mag ik van de klant verwachten: 

-Zorg dat de hond ruim voor de trimbehandeling gegeten heeft

-Laat de hond goed uit voor hij/zij  bij mij komt

 -Breng de hond schoon geborsteld naar de trimsalon

-Is uw hond aan de diarree, voelt hij zich niet lekker, heeft hij koorts ed maak dan een andere afspraak als hier geen logische verklaring voor is

-Heeft uw hond een tijdelijk huidprobleem of hoest hij?  Maak dan een andere afspraak. Het kan besmettelijk zijn voor de andere honden die na uw hond komen of voor mij.

-Zijn er dingen aan de hand met de hond waarvan het beter is dat ik ze weet, geeft u dit vooraf aan mij door. Ik kan hier dan rekening  mee houden gedurende de behandeling. 

-Is uw hond nog geen trimbehandeling gewend? Breng hem een keer langs om even te kijken in de trimsalon.   

-Haal uw hond nooit eerder op voordat ik u gebeld heb dat hij klaar is. Als een hond zijn baas eenmaal heeft gezien kan ik niet meer aan hem werken omdat hij enthousiast is u te zien. 

-Bent u eenmaal gebeld probeer dan binnen 15/20 minuten bij mij te zijn. Weet u dat de reistijd langer gaat duren geef dit even aan mij door.  Ik kan hier dan rekening mee houden. Dit om te voorkomen dat uw hond nog bij mij is terwijl de volgende hond alweer gebracht zal worden. 

-Laat de hond aub aan de riem als u de achtertuin in/uit loopt van de trimsalon.

-Ik kan er niet alleen voor zorgen dat uw hond zijn vacht gezond zal blijven, ook de baas kan meehelpen aan een mooie vacht. Blijf de hond goed borstelen tussen de trimbeurten door. Wilt u weten hoe u dit het beste kunt doen..... vraag het gerust. Ik zal het u graag uitleggen.

 

Super bedankt voor uw medewerking. Hierdoor kunnen we er samen voor zorgen dat de trimbehandeling een leuke ervaring zal zijn voor uw hond !

 

Wanneer is deze trimsalon gesloten in 2023:

Alle nationale feestdagen en...

-27 febr tm 3 maart

-1 mei tm 5 mei

-2 tm 31 augustus

-30 oktober tm 3 nov