Home » Corona

Update 12 juni 2020:

Het gaat supergoed. Iedereen doet enorm zijn best om alle regels rondom het coronavirus na te leven. Hier ben ik echt heel erg blij mee. 

Op deze manier kan de trimsalon open blijven en op deze manier werken we allemaal zo veilig mogelijk. 

 

=============================================================================================

Aanvulling op het bericht van 30 april 2020:

Ik wil graag al mijn vaste klanten bedanken. We moesten allemaal even geduld hebben maar uiteindelijk is de opstart weer begonnen.

Iedereen werkt super goed mee aan onderstaande regels die gemeld staan op  30 april 2020    :

                     DANK U WEL HIERVOOR  !!!

 

Vandaar dat ik iets terug wil doen voor mijn klanten: Vaste klanten die  "in de wacht" hebben gestaan in mijn  agenda  en daardoor  een periode geduld moesten hebben voordat hun hond een trimbehandeling kon ondergaan ontvangen 5,= euro korting op hun eerstvolgende behandeling.

 

                       Samen staan we sterk !!!

 

==============================================================================================

Bericht van 30 april 2020

Sinds vorige week zijn we in beperkte mate  weer gestart bij trimsalon Big Buddy.

Beperkt en met  strikte maatregelingen werken we in de trimsalon om het voor de baasjes en voor ons zo veilig mogelijk te houden.

 

Mensen die bij ons op de lijst gezet  zijn, in de beginperiode van de corona, worden gebeld als ze aan de beurt zijn om de hond te brengen voor een trimbehandeling. Dit kan even duren omdat we niet op volle toeren werken en de corona hygiëne maatregelingen ook extra  tijd vragen. Is uw hond al bij een andere trimsalon geweest of bent u er zelf in geslaagd om uw hond van zijn haren te ontdoen. Geen enkel probleem. Iedereen probeert in deze tijd op zijn eigen manier de dieren te helpen en ondersteunen. Iedereen doet zijn best !!!

 

Heeft u een afspraak in deze trimsalon of wordt u gebeld dat u langs kan komen dan worden de strikte regels  telefonisch met u doorgenomen. Alles om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. 

 

Bent u, of mensen in uw gezin, verkouden of zijn er  andere klachten die gerelateerd zijn aan het corona virus dan kan de afspraak niet doorgaan. De hond kan in dit geval ook niet door iemand anders worden gebracht. Een nieuwe afspraak maken is in dit geval de enige optie. Wij wensen u in dit geval wel heel veel sterkte en hopen dat u, of uw gezinslid, snel weer beter zijn. 

 

Als iedereen rekening met elkaar zal houden kunnen we dit virus overwinnen. Samenwerking is in deze tijd juist erg belangrijk. 

U kan op ons bouwen en wij bouwen op u ! 

===================================================================================================

 

Bericht 24-3-2020  

Vandaag  heb ik besloten om de deuren tijdelijk  te sluiten.

"Een hond kan het virus niet overbrengen" geven alle medische verslagen aan maar toch luister ik ook naar de berichten vanuit het buitenland,  de medewerkers van de ziekenhuizen in Nederland en oproepen die iedereen kan horen via de radio en tv..

"Blijf thuis als dit mogelijk is"

 

Een moeilijke beslissing omdat juist het voorjaar ervoor zorgt dat de honden hun haren van de winter kwijt moeten. De honden krijgen jeuk en last van deze dode haren. Geen prettige periode voor de hond (en de baas). Ik roep dan ook de baasjes op om hun dier zo optimaal mogelijk door deze periode heen te loodsen.

 

Klanten die al in mijn agenda staan worden benadert om te bespreken wat er gaat gebeuren met de behandeling betreffende hun hond.

 

 

Simpele Tips om tijdelijk uw hond te ondersteunen...…... Lukt het u zelf niet om deze tips uit te voeren? Misschien kan iemand die bij u thuis woont  het voor u doen.

-Verhaart uw hond omdat de onderwol loslaat....borstel hem 2-hooguit 3x per week uitvoerig. Niet vaker. Als u hem vaker borstelt zal het verhaarsysteem juist geactiveerd worden en het verhaarproces nog harder gaan werken  Langharige honden kunnen ook 1-2x per week goed geborsteld worden en de rest van de week nalopen met een grove kam. 

-Doe de hond in bad en droog hem met de fohn. Let er hier wel bij op dat u niet op 1 plek met de fohn blijft blazen maar wiebel de fohn heen en weer. Net als dat mensen doen bij hun eigen haar. 

Borstel de hond tijdens dit fohnen rustig. Alle dode haren zitten in uw bad en borstelt u er met het drogen uit. Daarna kan de hond nog een dag of 3 verharen maar dan moet het wel over zijn voor een tijdje. Borstel niet te hard anders beschadigt u de huid van de hond.

-Heeft u een kam en een kortharige hond? Rijg  een elastiekje langs de pennen  over de hele lengte van de kam. Haal de kam door uw hond en "vang"de losse haren. Verwijder de haren niet direkt uit de kam maar strijk eerst een paar keer over de hond. Haren vangen namelijk haren zonder dat u de hond pijn doet. 

 

Wilt u meer tips  om uw hond een periode te ondersteunen totdat deze weer naar onze trimsalon kan bel/mail/wh.app gerust. Sommige tips kunt u thuis alvast zelf uitvoeren. 

 

Voor nu, sterkte en blijf gezond. Ook deze periode gaat weer voorbij. Samen kunnen we dan weer genieten van de betere tijd die gaat komen. 

Jolanda / Eigenaar van hondentrimsalon Big Buddy.

 

===================================================================================================

 

Bericht 22 maart 2020:

Iedereen praat erover en de wereld is behoorlijk van slag.

We willen natuurlijk allemaal ons steentje bijdragen om deze onrustige tijden in een wat gunstiger vaarwater te brengen. 

 

Ook bij Hondentrimsalon Big Buddy en Big Buddy's coach werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM MAAR  ....  we hebben nog wat extra regels opgesteld : 

 

-De honden zijn (eigenlijk zoals altijd al) als enige in de trimsalon aanwezig

-Uw hond wordt bij de poort al in ontvangst genomen zodat u niet de trimsalon in hoeft te lopen.

-De riem van de eigenaar mag de eigenaar zelf afdoen en weer meenemen. De trimsalon werkt met haar eigen riem.

-de hond zal eerst gewassen worden voordat de trimbehandeling begint

-Tijdelijk geen contante betalingen maar alleen via een betaalverzoek / overmaken

-Voor zover alle medische verslagen laten lezen kan een dier het virus niet op de mens overbrengen maar de mens natuurlijk wel op andere mensen dus....voelt het baasje van de hond zich niet lekker of heeft deze griepverschijnselen belt u dan even naar de trimsalon zodat wij de afspraak voor u kunnen verzetten. 

 

Bovenstaande regels zullen voorlopig van kracht blijven totdat er veranderingen zijn ontstaan in het Coronaproces

 

Met elkaar kunnen we dit virus overwinnen......samen staan we sterk !!!