Home » Corona

Bericht 24-3-2020  

Vandaag  heb ik besloten om de deuren tijdelijk  te sluiten.

"Een hond kan het virus niet overbrengen" geven alle medische verslagen aan maar toch luister ik ook naar de berichten vanuit het buitenland,  de medewerkers van de ziekenhuizen in Nederland en oproepen die iedereen kan horen via de radio en tv..

"Blijf thuis als dit mogelijk is"

 

Een moeilijke beslissing omdat juist het voorjaar ervoor zorgt dat de honden hun haren van de winter kwijt moeten. De honden krijgen jeuk en last van deze dode haren. Geen prettige periode voor de hond (en de baas). Ik roep dan ook de baasjes op om hun dier zo optimaal mogelijk door deze periode heen te loodsen.

 

Klanten die al in mijn agenda staan worden benadert om te bespreken wat er gaat gebeuren met de behandeling betreffende hun hond.

 

 

Simpele Tips om tijdelijk uw hond te ondersteunen...…... Lukt het u zelf niet om deze tips uit te voeren? Misschien kan iemand die bij u thuis woont  het voor u doen.

-Verhaart uw hond omdat de onderwol loslaat....borstel hem 2-hooguit 3x per week uitvoerig. Niet vaker. Als u hem vaker borstelt zal het verhaarsysteem juist geactiveerd worden en het verhaarproces nog harder gaan werken  Langharige honden kunnen ook 1-2x per week goed geborsteld worden en de rest van de week nalopen met een grove kam. 

-Doe de hond in bad en droog hem met de fohn. Let er hier wel bij op dat u niet op 1 plek met de fohn blijft blazen maar wiebel de fohn heen en weer. Net als dat mensen doen bij hun eigen haar. 

Borstel de hond tijdens dit fohnen rustig. Alle dode haren zitten in uw bad en borstelt u er met het drogen uit. Daarna kan de hond nog een dag of 3 verharen maar dan moet het wel over zijn voor een tijdje. Borstel niet te hard anders beschadigt u de huid van de hond.

-Heeft u een kam en een kortharige hond? Rijg  een elastiekje langs de pennen  over de hele lengte van de kam. Haal de kam door uw hond en "vang"de losse haren. Verwijder de haren niet direkt uit de kam maar strijk eerst een paar keer over de hond. Haren vangen namelijk haren zonder dat u de hond pijn doet. 

 

Wilt u meer tips  om uw hond een periode te ondersteunen totdat deze weer naar onze trimsalon kan bel/mail/wh.app gerust. Sommige tips kunt u thuis alvast zelf uitvoeren. 

 

Voor nu, sterkte en blijf gezond. Ook deze periode gaat weer voorbij. Samen kunnen we dan weer genieten van de betere tijd die gaat komen. 

Jolanda / Eigenaar van hondentrimsalon Big Buddy.

 

==================================================================================================================

 

Bericht 22 maart 2020:

Iedereen praat erover en de wereld is behoorlijk van slag.

We willen natuurlijk allemaal ons steentje bijdragen om deze onrustige tijden in een wat gunstiger vaarwater te brengen. 

 

Ook bij Hondentrimsalon Big Buddy en Big Buddy's coach werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM MAAR  ....  we hebben nog wat extra regels opgesteld : 

 

-De honden zijn (eigenlijk zoals altijd al) als enige in de trimsalon aanwezig

-Uw hond wordt bij de poort al in ontvangst genomen zodat u niet de trimsalon in hoeft te lopen.

-De riem van de eigenaar mag de eigenaar zelf afdoen en weer meenemen. De trimsalon werkt met haar eigen riem.

-de hond zal eerst gewassen worden voordat de trimbehandeling begint

-Tijdelijk geen contante betalingen maar alleen via een betaalverzoek / overmaken

-Voor zover alle medische verslagen laten lezen kan een dier het virus niet op de mens overbrengen maar de mens natuurlijk wel op andere mensen dus....voelt het baasje van de hond zich niet lekker of heeft deze griepverschijnselen belt u dan even naar de trimsalon zodat wij de afspraak voor u kunnen verzetten. 

 

Bovenstaande regels zullen voorlopig van kracht blijven totdat er veranderingen zijn ontstaan in het Coronaproces

 

Met elkaar kunnen we dit virus overwinnen......samen staan we sterk !!!