Home » Dierentips

Herfsttips: 

 

 

VERHAREN: om gek van te worden!

De hond zijn haren vliegen door het hele huis en u loopt met uw borstel rond om toch al die losse haren maar weg te halen uit de vacht van uw hond. .......herkent u dit ? Vast wel.  

Hoe vaker u de hond borstelt hoe meer u de huid zal stimuleren om nieuwe haren aan te maken en zal de hond NOG meer verharen. 

 

Een tip voor deze periode: was uw hond en droog hem daarna met een föhn. Zorg wel dat de föhn heen en weer wiegt  (anders zal de huid verbranden) en dat u met de borstel de haren meeneemt tijdens het föhnen. 

 

Wil u geen haren in uw huis of heeft u geen geschikte badkamer om de hond in bad/ onder de douche te doen? 

Dan kunt  u overwegen om een afspraak te maken bij een hondentrimsalon. Hier kunnen ze vlot en zonder problemen de oude vacht ( van de zomer) weghalen zodat uw 4 voeter met een gezonde vacht de winter in zal gaan. Een prima idee toch!!!

Doe dit  in het voorjaar en in het najaar zodat uw  hond prima de ruiperiode door kan komen zonder dat u gek wordt van al die losse haren overal.

 

Nog een extra tip: geef uw hond voldoende water. Tijdens de ruiperiode begint uw hond zich van binnen uit te reinigen. Hierdoor komen er veel afvalstoffen vrij. Deze afvalstoffen moeten het lichaam ook weer verlaten om uw hond gezond te houden. De urine kan hierdoor iets sterker ruiken. Drinken kan hierbij helpen. Door meer te drinken zal de hond meer plassen en daardoor zullen deze afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.  Denk er wel even aan als u hond meer moet plassen hij ook wat vaker uitgelaten zal worden deze periode.  Een logisch gevolg op meer drinken is meer plassen dus meer uitlaten.  

 

Zorg dat uw hond/kat en andere dieren gezond de winter in gaan. Ontwormen, vachtverzorging en veel drinken om inwendig te reinigen kunnen de dieren hierbij helpen.  

 

Verder is een mooie wandeling in de natuur natuurlijk fantastisch in deze tijd. Zie hoe ook hier alles zich aan het voorbereiden is op het nieuwe seizoen. Snuif die frisse lucht op en......................wordt stil in je hoofd. Echt heerlijk!