Home » Dierentips

 

Vachtverzorging:

Het voorjaar komt er aan en alle dieren zullen hun vacht aanpassen zodra de temperatuur omhoog gaat. 

 

Zo ook de hond:

De wintervacht zal plaats gaan maken voor de zomervacht. Hierdoor zal uw hond meer gaan verharen. HELLLLUP...... overal haren. Haren in de auto, haren op de bank, haren over de grond. Brrrrrr, is hier nu niets aan te doen? 

 

Zeker wel !!!

Maak eens een afspraak in de trimsalon. Hier zullen we de oude haren verwijderen zodat de nieuwe vacht gezond en wel weer mooi kan door komen. Hier hebben we bij de trimsalon diverse mooie technieken voor. Scheelt u een hoop haren door uw huis en het scheelt de hond een hele hoop jeuk.  Het hele verhaarproces zal hierdoor een stuk korter zijn. 

 

Wat moet u zeker NIET doen?

Heeft u een kortharige hond dan lijkt het logisch om de hond vaker te borstelen. NIET DOEN!!! 

Door steeds de borstel te pakken zorgt u ervoor dat het verhaarproces zal worden geactiveerd in plaats van stopt. Er zullen steeds opnieuw nieuwe haren worden aangemaakt en de "oude" haren zullen blijven loslaten. In dit geval blijft uw hond verharen. Dat kost uw hond onnodige energie en u blijft stofzuigen en overal haren zien. Niet doen dus.

 

Borstel de kortharige hond in deze periode ongeveer 2x per week. Vaker is bij een kortharige hond meestal niet nodig. Borstel hem niet lang maar gewoon een kwartiertje per keer.  Lekker de borstel door de vacht halen en stoppen daarna. Er blijven toch allemaal haren loskomen en door langer te borstelen blijft u weer dit verhaar- proces activeren, zoals hierboven is aangegeven. 

 

Soms wil een wasbeurt helpen als de hond veel verhaart. Daarna kunt u uw hond föhnen en voilá ..... niets meer aan doen voor een week. De losse haren zullen achterblijven in uw bad en het laatste beetje laat los door de warmte van de föhn. Een tip bij het föhnen...... blijf wel met de föhn heen en weer gaan en borstel de hond gelijktijdig. Laat de föhn niet op 1 punt van de vacht staan want dan zal de huid verbranden. Dat zal de hond u zeker niet in dank afnemen. 

---------------------------------

 

De hond is dus druk bezig om de vacht aan te passen aan het zomerseizoen. Dit kost energie. Hier door zal uw hond iets meer drinken omdat de afvalstoffen snel het lichaam uit moeten. Al het wintervuil moet weg. Geef hem dus steeds een heerlijke bak vers water en wie weet......moet hij nu ook iets vaker naar buiten. Wees gerust...................... het duurt maar kort. Dan is de vacht van uw hond als nieuw, het lichaam is weer schoon van binnen en jullie kunnen samen gaan genieten van het mooie voorjaarsweer. 

 

HEERLIJK .......................kom maar op met dat zonnetje !!!