Home » Dierentips

Wist u dat...….

 

Het lijkt er misschien nog niet op maar...………………..het voorjaar komt heel voorzichtig al tevoorschijn. Honden, paarden, katten, vogels en allerlei andere dieren maken zich al op dat de temperatuur gaat stijgen. Yeah, het voorjaar komt eraan. 

Honden, katten, kleine huisdieren gaan hun wintervacht loslaten. De haren zullen veel baasjes ten einde raad maken en dit wordt alleen maar erger de komende 2 maanden. Tijd om hier iets aan te doen:

 

Ga  de dieren niet elke dag borstelen want dan wordt het probleem alleen maar groter. Hiermee stimuleert u het verhaar proces en blijven er nieuwe haren komen en oude haren loslaten. Dat is juist niet de bedoeling. De wintervacht moet weg en daarna moet er weer rust komen in het systeem. Blijf kortharige honden 1-2 x per week borstelen en langharige kunnen elke dag gekamd worden zoals u waarschijnlijk al elke dag doet. 

 

TIPS:

- Paarden kan u lijnzaadolie geven. Elke dag een scheutje door zijn voer (wel even voorzichtig opbouwen met een theelepel per dag om deze dosis te verhogen en  elke 2 dagen iets meer geven tot de off. dosis die vermeld staat op de verpakking)  zodat u uw paard wat extra vitamines geeft in een periode dat ze toch iets minder weerstand hebben. De vacht gaat er mooi van glimmen maar ook uw paard zelf krijgt door deze olie een boost  voor wat extra weerstand. Verder kunt u uw dier lekker borstelen om de winterharen snel te laten verdwijnen. Niet het meest leuke klusje maar uw paard zal u er dankbaar voor zijn. Er bestaan kruiden om de dieren van binnen uit te reinigen kunnen ervoor zorgen dat de paarden beter door de rui heen komen. Wilt u hier meer over weten? Neem contact op met een erkende fytotherapeut voor paarden of bel mij voor iets meer informatie. 

 

- Katten en andere kleine huisdieren zullen een extra borstelbeurt enorm waarderen. Het zal de jeuk verlichten en de ruiperiode verkorten.

 

-Voor vogels/ reptielen ed  kunt u terecht bij de desbetreffende verenigingen in Nederland en uiteraard de dierenwinkels. Zij kunnen u vertellen wat de vogels nodig hebben in deze tijd van het jaar. 

 

-Honden kunnen langskomen bij ons in de trimsalon. Door een wasbeurt en daarna de vacht uitblowen zal de baas van de hond minder haren thuis op de bank/vloer aantreffen en ook voor de hond zal hierdoor de ruiperiode verkorten. Dus een win - win situatie voor beide partijen. Ideaal toch!

 

Voor alle dieren telt: goed voer, extra vitamines, een totale inwendige reiniging en daarom ook altijd voldoende vers water beschikbaar voor de dieren is belangrijk voor ze. Laat u hierover goed informeren door de juiste kenners. De dieren zullen u er dankbaar voor zijn. 

 

U kan mij altijd bellen/appen/mailen voor meer informatie. Weet ik het antwoord niet dan weet ik wellicht wel bij wie  u terecht kunt voor een deskundig advies.