Home » Dierentips

 

Wat te doen als de vakantietijd dichterbij komt: 

 

De zomervakantie speelt bij veel mensen al een beetje in hun hoofd. Lekker lui in de tuinstoel liggen, zwemmen, surfen, door het bos struinen. Allemaal leuke dingen waar uw hond aan mee kan doen. 

Wilt u er even op uit zonder dat uw trouwe 4 voeter mee kan, zorg dan tijdig voor een goede oplossing  voor uw hond (of ander dier). 

 

Wat zijn de mogelijkheden om de verzorging op een fijne manier door te laten lopen.................zodat u zeker weet dat uw hond/ander dier ook een fijne tijd heeft. 

 

Enkele voorbeelden: 

-Hondenuitlaat (nooit voor een periode voor een paar dagen aaneengesloten maar kan wel voor af en toe een dagje) 

-Pension voor honden/katten/kleine huisdieren

-Uw dier laten logeren bij een familielid/ buren/vrienden

-Uw dier bij een gastgezin laten logeren

 

Let er wel op dat dieren aan de nieuwe situatie moeten wennen en dat een dier zich prettig moet voelen in deze nieuwe situatie. Zoek dus rustig naar een geschikte oplossing voor uw dier en maak gebruik van een uitprobeerdag/periode. Laat de hond vooraf logeren in een pension of bij andere mensen voor een nachtje. U kan dit eventueel een keertje herhalen. Gaat dit goed dan weet u bijna zeker dat u met een gerust hart op vakantie kan gaan. 

 

-Geef de  tijdelijke verzorger alle gegevens die nodig zijn als het gaat om de verzorging / medisch verslag en misschien medicijnen uitleg/ naam dierenarts als dit nodig is.

-Laat entboekje achter. Hier staan gegevens van uw hond in. 

-Laat een noodtelefoon nr achter. Het kan altijd gebeuren dat een tijdelijke verzorger onverwachts niet meer voor uw dier kan zorgen door oa. prive omstandigheden.

-Zorg dat u een back-up plan hebt voor als er iets onverwachts verandert.  

-Koop voldoende voer in voor de periode van uw afwezigheid

-Neem altijd de hond zijn mand mee naar het nieuwe adres of een kleedje/popje wat bekend ruikt voor uw hond.

-Hang het telefoonnummer van de tijdelijke verzorger in een kokertje om de riem hangt van uw hond. 

-Bespreek vooraf goed af wat de tijdelijke verzorger moet doen als uw dier onverwachts ziek wordt.  

 

Laat uw hond nooit alleen thuis als u 1-2 weken weggaat ondanks dat u afgesproken heeft met de buren dat die uw hond uitlaat en eten geeft. In de jaren dat ik werkzaam ben in de dierenwereld heb ik al zo vaak gehoord dat dit niet goed gaat. De hond kan s'nachts op zoek gaan naar zijn roedel    (het gezin/ u) en in dit geval gaan ze blaffen, "huilen", geluid geven, dingen kapot maken. Alles om de roedel weer bij elkaar te brengen. Onzindelijkheidgedrag is in dit soort situaties iets wat  vaak het resultaat is. Dingen die u totaal niet van uw hond verwacht kunnen ontstaan. Geen ideale situatie voor zowel het dier als de buren/ buurt. 

 

 

Heeft u alles onder controle en bent u er vrijwel zeker van dat alles goed geregeld is voor uw hond/ander dier. Dan wens ik u hele fijne vakantie toe. 

HEERLIJK .......................kom maar op met die vakantietijd !!!