Home » Dierentips

Hitte en dan een hond in de auto achterlaten???? 

 

NEEN  !!!

 

Het is superwarm buiten en u wilt graag met de hond naar het water. Even snel langs de supermarkt om iets lekker mee te nemen voor als u aan het water ligt. De hond in de auto voor een paar minuutjes......kan best wel even. 

 

Herkent u dit?????

 

Het wordt zo vaak gedaan.....ach die paar minuutjes.....!

 

Toch maar niet doen. De kans dat u niet meer naar het water hoeft om uw trouwe 4 voeter lekker te laten zwemmen is dan wellicht niet meer nodig. 

Binnen hele korte tijd wordt de temperatuur binnen uw auto zo vreselijk heet dat het bloed van uw hond letterlijk tot een kookpunt wordt gebracht. 

Eerst gaat de hond hijgen omdat deze het warm krijgt, daarna lopen de druppels langs zijn bek en probeer hij ergens in uw auto verkoeling te krijgen en daarna.....bezwijkt hij letterlijk aan de warmte. 

Een paar minuten lijken zo kort maar in die tijd heeft uw hond al een hele nare tijd gekregen. Misschien is hij bewusteloos als u hem aantreft maar hij kan ook al zijn overleden. Teveel dieren komen elk jaar weer om in deze bizarre situatie omdat de baas er niet bij stil staat.

 

Daar hoort u niet bij toch?

 

U gaat toch eerst even iets lekker halen en haalt daarna pas uw hond op om lekker te gaan zwemmen. Ja toch......?

 

Mocht u ergens een hond aantreffen in een doodsstrijd bel dan gauw de plaatselijke politie of bel het noodnummer voor dieren: 144

Geef uw naam door en de plaats waar u bent :( Almere of andere plaats) geef daarna door wat u ziet en wat er vervolgens van u verwacht wordt. 

Handel snel en denk verder niet dat iemand anders het ook wel kan doen want dan is het al te laat voor dit dier. 

 

Heeft uw hond hulp nodig of vraagt iemand uw hulp dan is het belangrijk dat  alsnog de politie zal worden gebeld of het noodnummer van Nederland.  De hond moet verder direkt in de schaduw worden gebracht. Dan lauwe doeken over hem heen leggen (geen koude doeken) eventueel de voeten met lauw water nat maken en de hond hier een daar met lauw water nat maken. Kijk uit dat zijn bek niet vol-loopt met water waardoor hij zich verslikt.  Pas als hij een beetje bijkomt mag u proberen of hij lauw water wilt drinken (geen koud water), Dwing hem hier niet in maar laat hem zelf drinken.

 

Het telt niet alleen voor een hond maar ook de kat die in een hokje in de auto zit of een parkiet of wat voor dier dan ook. 

 

GEEN DIEREN ACHTER LATEN IN EEN AUTO BIJ WARM WEER !!!

 

 

Voor meer tips kunt u op de site van de dierenbescherming kijken, de Raad van beheer of andere diereninstellingen. 

 

Handel snel en kordaat, daar zal elk dier u dankbaar voor zijn!