Home » Dierentips

Lekker na-zomeren !!!

 

Veel mensen hebben rustig aan gedaan in de zomer en gaan er nu nog even op uit. Heerlijk idee toch.

 

-Gaat de hond mee?

Zorg dat alle entingen/papieren van uw hond in orde zijn en behandel hem met een middel tegen vlooien en teken. Ontwormen is ook geen overbodige luxe. Gaat u naar het buitenland neem dan nooit kraanwater maar koop flessen water uit de winkel en neem zijn eigen voedsel mee naar uw vakantieadres.

 

-Blijft de hond thuis?

Zorg voor een oppas die de hond kent. Het gaat wel eens fout gedurende vakantie periodes als de hond niet bekend is met de oppas of dat iemand alleen de hond eten geeft en uitlaat om daarna weer het huis verlaten  (dat laatste zou ik persoonlijk nooit adviseren omdat niet elke hond s' nachts alleen thuis kan zijn. Sommige gaan  "huilen"  in de nacht of stoppen na een paar dagen met eten. Denk er dus goed over na of de hond wel/niet geschikt is om alleen thuis te zijn voor langere tijd). 

 

-Gaat uw hond in pension?

Regel ruim op tijd naar welk pension hij zal gaan. Een proefweekend ruim voordat u op vakantie gaat is geen overbodige luxe en heeft de afgelopen jaren al bewezen dat dit een zeer diervriendelijke manier is. Zeker als uw hond nog nooit in een dierenpension heeft geslapen. Bevalt het dierenpension niet dan heeft u nog tijd genoeg om een ander pension uit te proberen. 

 

-Welke keuze u ook gaat maken (meenemen naar vakantieadres, oppas, dierenpension) zorg dat uw hond een naamkoker draagt met het eventuele vakantieadres en uw 06 telefoonnummer. Zorg ook dat het chipnummer van uw hond daadwerkelijk op uw naam staat geregistreerd. 

 

Is alles in de puntjes geregeld?  Dan wens ik u en uw hond een heerlijke nazomer toe.